Devet čimbenika fantastičnog urona i stvari koje obožavamo kod ronjenja.

  1. Odličan partner – ako imate prijatelja ronioca koji je uvijek za ronjenje, dobro ga čuvajte! Najbolji partneri uvijek u fleksibilni kod planiranja, odgovorni i susretljivi pomagači pod vodom te odlični u razgovoru. Ako ste našli tako pouzdanog partnera, smatrajte se blagoslovljenim!
  2. Odlična vidljivost – nema boljeg od odlične vidljivosti, kada ste na pravom mjestu u pravo vrijeme, držite situaciju u potpunosti pod kontrolom te još i vidite sve što biste voljeli vidjeti.
  3. Kada putovanje prođe dobro – ako ste na ronjenje nekada putovali u neku prekomorsku zemlju avionom, znate koliko je to stresno. Ako ste uspješno doputovali zajedno sa svom svojom prtljagom i na vrijeme osjećaj je kao dobiti jackpot. Ako putovanje prođe dobro, umjesto stresa pružit će Vam uzbuđenje u isto vrijeme s opuštanjem, zgodno, zar ne?
  4. Morski susreti – od masivnih kitopsina do minijaturnih ribica, u svakom podvodnom susretu nešto je posebnog. Raznovrsne osobnosti morskih životinja nikada ne razočaraju i uvijek donose zabavu na uronu.
  5. Mirni uvjeti – nema ništa goreg od morske bolesti tik prije urona. Nemirno more predstavlja problem mnogim roniocima, što zbog spomenutih mučnina, što zbog otkazanih urona… No, kad je more mirno i kristalno čisto, vožnja brodom bude najugodnija priprema za uron.
  6. Bijeg – zatrpanost obvezama, stres i žurba najveće su boljke modernog čovjeka. Kako biste držali glavu nad vodom nekada je potrebno uroniti ispod površine. Nema mobitela, poziva, poruka ili političkih rasprava s puncem/punicom, samo Vi i priroda.
  7. Voditelj ronjenja koji poznaje svaki kamen – znaju točno u kojoj rupi pronaći murinu, škarpinu ili kakvu drugu atrakciju. Kako im to uspijeva? Iskreno, nemamo pojma, ali ne bismo ih mijenjali ni za što na svijetu.
  8. To koliko smo odlični – budimo iskreni, obožavamo ronjenje, a jedan od razloga zašto je tomu tako je i razgovor s prijateljima. Koliko god volimo roniti, još više volimo o ronjenju i uronima pričati našim prijateljima koji ne rone. Gdje god dođemo, a da nema ronilaca, uvijek izazivamo poglede, oblijeću nas raznoraznim pitanjima i mi naprosto uživamo što o tome možemo pričati. Obožavamo nakon dobrog urona objavljivati fotografije i priče s urona i uživamo u tome.
  9. Piće s prijateljima nakon urona – nema ništa bolje nego fotografiranje s prijateljima na gornjoj palubi broda s omiljenim pićem u ruci. Pogled na more, Martini u rukama, oprema koja se suši i zalazak Sunca kao da ga je naslikao sam Pablo Picasso – zvuči sjajno, zar ne? Bilo da se radi o tako nekoj Hollywoodskoj postavi, nekoj egzotičnoj osamljenoj plaži ili lokalnom Beach baru, svakako uživamo nakon urona popiti piće s prijateljima i prokomentirati kako je uron protekao.