Premantura Resort je, za naše prilike, jedan sasvim poseban hotel.

Ne samo zato što je to jedini hotel u Premanturi, već zato što je to prvi i jedini hotel u Hrvatskoj napravljen s idejom da prvenstveno opslužuje ronioce. Ovaj luksuzni tematski hotel nalazi se preko puta ulaza u auto kamp Runke, ima tri kata, sadrži 16 luksuznih suita i predstavlja najluksuzniju smještajnu jedinicu u okolici.

U hotelu će se, prije iduće sezone, osposobiti i prostori za održavanje, skladištenje i kondicioniranje opreme. U sklopu hotela, ispred prostorija gdje će se održavati ronilački tečajevi, seminari, edukacije, prezentacije opreme i brifinzi na inventaru s potopljenog Visa nalazi se i bazen. U bazenu je moguće raditi prve zarone, ronilačke vježbe, a zanimljivo je da je bazen prilagođen i osobama s posebnim potrebama kojima je omogućen lakši ulazak u ronilački svijet.

Cijeli projekt pokrenuo je Danijel Bereš iz Medulina, a u hotel je uloženo oko dva milijuna eura, što vlastitih sredstava, što iz kredita HPB-a i HBOR-a. Cilj je bio otvoriti hotel koji bi produžio turističku sezonu na barem devet mjeseci, a roniocima i drugim gostima bolje platežne moći pružiti viši nivo usluge.

Premantura Resort s radom je počeo u lipnju 2017., a cijela priča oko ronilačkog hotela opremljenog artefaktima s potopljenog admiralskog broda Vis i pružanje pune podrške brojnim roniocima u pravom smislu zaživjet će iduće turističke sezone.

Više o prvom ronilačkom hotelu u Hrvatskoj moći ćete pročitati u 30-om broju SCUBAlife magazina (u prodaji od 23.12.2017.).