Gotovo desetljeće nakon prvog predstavljanja Steinhart Triton 100 ATM vratio se bolji nego ikada, i to zahvaljujući novom kućištu od titanija.

Naravno, one najbolje karakteristike prethodnika zadržao je i ovaj model. Tu su posebno zanimljivo obilježen narančasti helijski ventil i gravura na bočnoj strani kućišta “100 ATM”. Spomenuto titanijsko kućište promjera je 45 milimetara i debljine 15 milimetara, što je osam milimetara tanje od prethodnika. Naravno, masa je značajno reducirana zbog upotrebe titanija umjesto čelika, a titanij je i čvršći i izrazito je hipoalergen materijal pa su i to prednosti u odnosu na prvi model. Tako je ovaj model težak samo 144 grama. Dodan je i novi ronilački prsten sa 120 pozicija, a safirno staklo obostrano je premazano antireflektirajućim premazom. Sat pokreće samonavijajući švicarski mehanizam ETA 2824-2 Elaboré. Čitljivost svih važnih parametara u tami dodatno je poboljšana korištenjem dviju fluorescentnih boja – narančaste za minute i početnu oznaku na ronilačkom prstenu te plave za sate. Ipak, stil koji bi trebao njegovati ovaj model ostao je dosljedan. Na poleđini je i dalje ugraviran lik Tritona – boga mora s lepršavom kosom i dugačkom bradom, novi logo je i na brojčaniku, a dodan je i natpis “professional”. Završni dodir ovom modelu svakako je “vintage” kožna narukvica modernizirana diskretnim, narančastim prošavom i titanijska kopča na njoj pričvršćena masivnim, šesterokutnim vijcima.

Vodootpornost je, kao što i ime i bočna gravura obećavaju, zajamčena do jednog kilometra dubine, a cijena je oko 650 eura.

+ posts