Općina Plitvička jezera ugostila je “Pogled u plavo” povodom proslave Međunarodnog praznika rada i tako organizirala besplatna probna ronjenja za svoje sugrađane i sve zainteresirane posjetitelje.

Ova nesvakidašnja manifestacija posebno je razveselila one najmlađe koji su dobili priliku prvi put zaroniti s punom ronilačkom opremom te osjetiti sve ljepote i čari ronjenja. “Prvi put ronim. Ovo mi je baš super. Gledam često filmove s roniocima i ja želim biti ronilac.”, rekao je 11-godišnji Luka kojemu je ovo prvo iskustvo pod vodom. Svi zainteresirani posjetitelji ovdje su dobili priliku tijekom dva dana besplatno zaroniti s punom ronilačkom opremom i uz osnovu poduku o tehnikama ronjenja u bazenu projekta “Pogled u plavo” uz nadzor instruktora ronjenja ronilačkog kluba DPS Zagreb i instruktora ronjenja Nemo Adria Rescue Teama uživati u svijetu ispod površine.

“Općina Plitvička Jezera radi svaku godinu školu plivanja, a ovo je samo jedna dodatna mogućnost kako bi zainteresirali našu djecu da se bave i drugim aktivnostima. U našoj Općini imamo svjetski biser – Nacionalni park Plitvička jezera i sigurni smo da će netko od ove mnogobrojne djece postati novi Cousteau kako bi istraživao naša jezera”, istaknuo je Boris Luketić, načelnik Općine Plitvička Jezera i ujedno pozvao sve stanovnike Općine da se pridruže u večernjim satima spektaklu “Pogleda u plavo” – laser showu Prolighta. U montažnom bazenu promjera 10 metara stvarnom doživljaju dubine pridonijele su i podvodne fotografije poznatog hrvatskog podvodnog fotografa, Marjana Radovića, koje se nalaze na unutarnjim stranicama bazena.

Naravno, sve to ne bi bilo moguće bez velike podrške Općine Plitvička Jezera i Turističke zajednice Općine Plitvička Jezera. Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili akciji. Sponzori ovog projekta koji nesebično pomažu u realizaciji besplatnih probnih ronjenja su: Honda Marine (Fred Bobek d.o.o.), Mares, WASE (ADRIA – Hrvatska) – asocijacija u ronjenju, Nemo – Adria i Termostroj – Lučko, a manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske i u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.

Sva gostovanja “Pogleda u plavo” možete pratiti na službenim stranicama projekta i web stranicama medijskih pokrovitelja Narodnog radija i SCUBAlife magazina.

+ posts