Padobranci nose rezervni padobran pa bi ronioci trebali nositi rezervni sustav za disanje pod vodom – ima logike!

Već 40 godina Spare Air roniocima isporučuje najmanji i najkompaktniji redundantni sustav za disanje dostupan za hitne slučajeve kada ronilac ostane bez zraka. Patentirani Spare Air možda će u budućnosti postati standardni dio ronilačke opreme, ali za sada je to rezervni sustav koji samo rijetki ronioci nose na uron.

Novi Xtreme 6 Mini Scuba Kit cjelovit je minimalistički sustav za disanje tijekom ronjenja. Dolazi sastavljen i spreman da s njim odmah skočite u vodu te ima dosta zraka za plitke urone u trajanju od 20-ak minuta. Tako vam taj sustav može poslužiti na brodu ili čamcu kad trebate hitno zaroniti, ili recimo, za čišćenje broda ili otpetljavanje konopa s propelera.

S nešto manje od pet kilograma Xtreme 6 Mini Scuba Kit najlakši je sustav za autonomno ronjenje, a uključuje regulator s disalicom, masku, remen s držačima za olova i spremnik s komprimiranim zrakom. Regulator s disalicom zapravo je patentirani sustav (EasyDive snorkelator) na kojemu okretom jednog prekidača prebacujete dovod zraka s disalice (na površini) na zrak iz male ronilačke boce. Takav sustav smanjuje masu i volumen opreme, a omogućuje korištenje disalice na površini, što je zgodno jer upravo disalicu mnogi ronioci više uopće nemaju, a itekako može biti od koristi.

+ posts