Tijekom festivala koji će se održati u sklopu međunarodnog projekta ADRIREEF u Komiži na otoku Visu 19. i 20. srpnja 2021. svim posjetiteljima bit će omogućena besplatna probna ronjenja u montažnom bazenu projekta Pogled u plavo.

U cilju promocije ronjenja, ronilačkih aktivnosti i ljepota hrvatskog podmorja svi posjetitelji ADRIREEF festivala imat će priliku okušati se u ronjenju u montažnom bazenu s punom ronilačkom opremom, u kontroliranim uvjetima i uz stručni nadzor instruktora ronjenja.

U organizaciji javne ustanove RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije u montažnom bazenu tijekom festivala grebena, plave ekonomije, akvakulture i turizma u provedbi projekta ADRIREEF u sklopu programa prekogranične suradnje Italija – Hrvatska za sve zainteresirane posjetitelje i ljubitelje podvodnog svijeta bit će omogućena besplatna probna ronjenja u suradnji s Agencijom Promocija ronjenja.

Nakon kraće poduke o ronilačkoj opremi i osnovnim pravilima ronjenja posjetitelji će imati priliku zaroniti u 10 metarski montažni bazen, a ujedno razgledavati podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena i pridonosi stvaranom doživljaju dubine te prikazuje ljepote hrvatskog podmorja.

Za sigurnost ronilaca početnika brinut će se instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama, Dive in Rijeka i ronioci DVD-a Trnje koji će biti dva dana na raspolaganju svim posjetiteljima koji žele isprobati čari i ljepote ronjenja s punom ronilačkom opremom i uživati u ljepotama podvodnog svijeta.

Cilj projekta je, osim promocije ronjenja, ronilačkog turizma i Hrvatske kao ronilačke i turističke destinacije, poticanje što većeg broja ljudi na bavljenje sportom i vodenim aktivnostima te uključivanje mladih u promotivne, edukativne i ekološke programe.

Projekt Pogled u plavo održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dok su medijski pokrovitelji projekta Narodni radio, SCUBAlife magazin i ronilački web portal Gorgonija.

Besplatna probna ronjenja održavat će se uz poštivanje svih epidemioloških mjera sigurnosti, a sva gostovanja Pogleda u plavo možete pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo i Agencije Promocija ronjenja.