Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un poželio izgraditi podvodni hotel

123

Lučki grad Wonsan u Sjevernoj Koreji, prema zamisli korejskog predsjednika Kim Jong-una, trebao bi se pretvoriti u turističko odredište. 

Kao dio te ideje gradit će se i podvodni hotel. Wonsan, inače glavni grad pokrajine Kangwoon, u svojoj blizini ima već neke zanimljive sadržaje kao što su Myongsasipri, četiri kilometra duga pješčana dina, Masikryong skijaški resort ili hram Sogwang. Službene vlasti  Sjeverne Koreje sada su objavile plan ekonomskog i turističkog razvoja za to područje, a u sklopu njega gradit će se podvodni hotel, cvjetni park, stadion te konferencijske i muzejske zgrade.
U Wonsanu, koji je 200 kilometara udaljen od prijestolnice Pyongyang, gradit će se turistički resort na obali koji bi prema planovima godišnje trebao primati do 100.000 turista, kojih bi dio trebao odsjedati i u spomenutom podvodnom hotelu. U službenom proglasu tamošnje vlasti ističu kako je do te lokacije potrebno samo jedan do dva sata leta iz Rusije, Kine i Japana, odnosno oko tri do četiri sata leta od velikih gradova kao što su Hong Kong i Šangaj.