Sinn je 1999. godine iznenadio urarsku industriju svojim ronilačkim modelom s kronografom koji je bio otporan i na temperaturne oscilacije od – 45 do +80 stupnjeva Celzija.

Ove je godine Sinn obilježio 20-u godišnjicu od predstavljanja tog modela te u čast njemu predstavio novi model nazvan jednostavno “Sinn 206 Arktis II”.

Radi se ponovo o satu kod kojeg je funkcionalnost i izdržljivost ispred estetike, ali upravo u tome i leži čar njihovih modela. Čelično kućište kod novog modela nešto je veće od izvornika pa sada ima promjer 43 milimetra (prvi model bio je 41 milimetar), a na njemu su još uvijek istaknute “push up” komande kronografa. Safirno staklo se podrazumijeva pa ćete ga sada naći i na poleđini. Mehanizam je samonavijajući Valjoux 7750, a zaštićen je i od utjecaja magnetnog polja. Tu je i jednosmjerno rotirajući ronilački prsten te mogućnost izbora narukvice – čelična, silikonska ili kožna.

Vodootpornost je zajamčena do 300 metara dubine, a odličnu vidljivost u tami osiguravaju fluorescentno markirane oznake i kazaljke.

Cijena ovog modela koji jamči precizan rad i u uvjetima sniženog tlaka te u već spomenutim ekstremnim temperaturnim uvjetima je oko 3700 eura.

+ posts