Shipwreck Hunters Australia

Počinje prikazivanje novog ronilačkog dokumentarca o 'lovu' na olupine

149

Dokumentarna serija od šest dijelova o brodolomima i traženju nestalih brodova u živopisnom podmorju zapadne obale Australije počinje se emitirati na Disney+ kanalu diljem svijeta.

“Shipwreck Hunters Australia” prati tim ronilačkih avanturista dok rone kako bi pronašli i oživjeli dojmljive priče o brodolomima. Skupina vrhunskih ronilaca i podvodnih filmaša koju čine kapetan Ash Sutton, Andre Rerekura, Nush Freedman, Johnny Debnam i Ryan Chatfield zajedno sa stručnim pomorskim arheolozima iz Zapadnoaustralskog muzeja, dr. Rossom Andersonom i dr. Deb Shefijem, istražuju australsku “obalu s blagom”. Inače, za ovo podmorje se vjeruje da je dom više od 1600 brodoloma. Tim koristi svoje ronilačke vještine, ali i povijesne podatke te sve dostupne informacije kako bi otkrili i rasvijetlili misterije koji leže ispod oceanskih dubina.

S ljepotom podmorja Zapadne Australije kao vrhunskom pozadinom članovi “Shipwreck Hunters Australia” kreću u otkrivanje davno izgubljenih brodoloma nadajući se da će ući u povijest nekim važnim svjetskim otkrićima. Redatelja i producent serije Brendana Hutchensa ne krije svoje oduševljenje cijelim projektom: “Oživljavanje ovih priča uz Disney+ jednostavno je savršeno partnerstvo. Epske oceanske ekspedicije, nevjerojatne priče o brodolomima i vrhunski tim lovaca na brodolomce čine doista jedinstvenu seriju. Tako sam oduševljen što mogu podijeliti avanturu i otkrića tima sa svijetom.”

+ posts