Apeks je roniocima koji koriste njihov ronilački regulator MTX-RC preporučio da rone u hladnim i toplim vodama na svim dubinama – da s njim rone bilo gdje u bilo kakvim okolnostima i uvjetima.

Radi se o vrhunskom regulatoru pomoću kojega ronioci stvarno imaju ekstremnu kontrolu disanja u svim uvjetima. Kombinirajući robusnu, vojnu tehnologiju s nevjerojatno “glatkim” iskustvom disanja po kojem su Apeks regulatori poznati, MTX-RC je regulator koji vam omogućuje da istražite više.

Ovaj model ima istu tehnologiju otpornu na smrzavanje koju koristi cijeli niz Apeksovih regulatora (MTX-R i MTX-RC), a odupire se neželjenom slobodnom protoku zraka čak i na najnižim temperaturama. Doduše, ovaj model korisniku nudi i dodatnu fleksibilnost – mogućnost podešavanje postavki za ugodnije disanje u manje ekstremnim okruženjima. Sve se to postiže pomoću inovativnog dizajna prvog stupnja koji štiti regulator od smrzavanja i punog skupa korisničkih kontrola na drugom stupnju za prilagodbu performansi disanja na temelju individualnih potreba svakog ronioca.

Prvi stupanj ima satinirano mesingano tijelo s rebrima za izmjenu topline (za maksimalnu toplinsku učinkovitost), a završna kapica prvog stupnja i ekološka dijafragma pomažu u sprječavanju nakupljanja leda koje može uzrokovati slobodan protok prvog stupnja u ekstremnim okolnostima. Tako se također štiti prvi stupanj od oštećenja nenamjernim udarcima. Jedinstven dizajn dijafragme omogućuje povećanje srednjeg tlaka disajnog plina u crijevu većom brzinom od one u okolini, što rezultira vrhunskim performansama na većim dubinama. Tu je i pet niskotlačnih te dva visokotlačna priključka, s tim da su četiri niskotlačna priključka postavljena na rotirajuću kupolu za bolju orijentaciju crijeva.

Drugi stupanj također je vrlo pažljivo dizajniran i već na prvi pogled svima je jasno da se radi o vrhunskom komadu opreme za zahtjevnije ronioce. Tako su vrlo uočljivi odbojnici za zaštitu drugog stupnja od udaraca i ogrebotina na najosjetljivijim mjestima, a vidi se i ergonomska i jednostavna za korištenje venturi poluga i veliki gumb za čišćenje. Inače, tu je i izmjenjivač topline (patentiran) koji raspršuje hladnoću uzrokovanu širenjem plina dok uvlači toplinu okolne vode za ugodnije disanje. Usnik je Comfo-bite koji, a crijeva su fleksibilna.

Ovaj regulator dolazi u taktičkoj kurirskoj torbi zaduženoj za sigurnost vaših regulatora na putovanjima. Torba je savršene veličine za prijenosno računalo pa ujedno služi i kao radna torba! Cijena ovog vrhunskog ronilačkog regulatora (prvi stupanj, crijeva, glavni drugi stupanj, oktopus i manometar) je oko 1150 eura.

+ posts