Shearwater Petrel od sada i za rekreativce

30

Kanadska kompanija Shearwater Research ljubiteljima ronjenja do sada je bila poznata prvenstveno po svojoj opremi, odnosno kompjuterima za tehničke ronioce. 

No, odnedavno su odlučili barem djelomice zakoračiti i na područje za rekreativce. Tako su svoj poznati ronilački kompjuter Petrel odlučili nadograditi softverom nazvanim Nitrox Recreational Mode. Osim što je potpuno besplatan za nadogradnju za sve vlasnike Petrela, novi način rada korisnicima omogućuje jednostavnije korištenje. Namijenjen je ustvari svima koji rone na zrak i nitrox, a pruža, među ostalim, dodatne sigurnosne zastoje, jasna upozorenja te brojne mogućnosti vlastitog podešavanja. Jasno, njegova instalacija ne ometa ni na koji način korištenje programa rada za trimix i rebreathere. 

Inače, Shearwater Research mlada je kompanija, osnovana 2004. godine, a na čelu joj je Bruce Partridge. Njeni zaposlenici najvećim su dijelom inženjeri i stručnjaci za elektroniku koji su ujedno i sami ronioci. Velik dio svoga rada izvode u suradnji sa znanstvenom zajednicom istražujući i provjeravajući mogućnosti i opcije vezane uz ronjenje i teorije dekompresije.

+ posts