Komercijalne vožnje Super Falconom

27

Vožnja podmornicom Super Falcon postaje dostupna za sve zainteresirane koji si mogu priuštiti boravak na otoku Laucala.

Nakon što smo prošle godine prvi put pisali o podvodnom vozilu Super Falcon i najavili kako bi trebalo zaživjeti i njegovo korištenje za širu javnost, došla je i službena najava kako će od 1. srpnja ove godine svi oni koji to žele moći u vodama Pacifika isprobati plovilo koje ide i do 120 metara dubine. Naravno, kada kažemo svi mislimo na one koji sebi mogu priuštiti boravak na privatnom otoku Laucala smještenom kraj Fidžija. Tamošnji resort u svoju je ponudu uvrstio mogućnost vožnje tom mini podmornicom za dvije osobe koje će moći uživati u razgledavanju voda južnoga Pacifika bez da se smoče. Osim predivnih laguna, živopisnih koralja i tropskih riba, gosti će moći uživati u pogledu na Veliki bijeli zid smješten na oko 40 minuta od resorta. Radi se o vertikalnom podvodnom zidu prekrivenom bijelim koraljem koji pruža spektakularan pogled.
“Nudimo još jedno ekskluzivno i autentično iskustvo našim gostima. Vode otoka Laucala spadaju među najfascinantnije u svijetu i jamčimo gostima iskustvo koje zasigurno neće zaboraviti”, rekao je glavni direktor resorta Andrew Thompson.
Podvodno vozilo inače je dizajnirala tvrtka Hawkes Ocean Technologies iz San Francisca, a otok Laucala je u vlasništvu glavnog direktora Red Bulla Dietricha Mateschitza koji ga je kupio 2002. Potom je na njemu 2011. otvorio luksuzni resort koji je u 80 posto potreba samoodrživ te se temelji na načelima integralne filozofije tako da se elementi s čitavog otoka inkorporiraju u iskustvo svakog gosta, od spa proizvoda koji potječu s otoka pa do hrane od autohtonih biljnih kultura, voća i morskih plodova.

+ posts