Shearwater Perdix AI

97

Kompanija za proizvodnju ronilačke opreme Shearwater Research predstavila je svoj novi ronilački kompjuter imena Perdix AI.

Taj kompjuter ima veliki ekran jednostavan za očitanje podataka kao što su tlak u bocama, preostala količina zraka (ili mješavine plinova), dubina, maksimalna dubina, vrijeme urona i ostali roniocima relevantni podaci, a može se spojiti i s jednim ili dva odašiljača pa ronilac može istovremeno pratiti dva spremnika (primjerice sidemount konfiguracija s dvije boce). Shearwater će i dalje proizvoditi “obični” Perdix kao i serije Petrel2 i NERD, a Perdix AI će nastojati integrirati s drugim svojim proizvodima.
Jasno, i Perdix AI ima glavne osobine koje imaju i ostali njihovi popularni proizvodi kao što su sučelje s dvije tipke, baterija koju možete sami zamijeniti, bluetooth i besplatni softver s mogućnošću nadogradnje. Kao i njegovi prethodnici i Perdix AI je konfiguriran za ronjenja sa zrakom, nitroxom ili trimixom, ali i za ronjenje sa zatvorenim krugom. 

Osim novog kompjutera, Shearwater je predstavio i beta verziju svoje prve aplikacije nazvanu Shearwater Cloud. Pomoću nje će se ronioci moći povezati na svoje uređaje i međusobno razmjenjivati informacije. Tako će, među ostalim, biti dostupni pregledi ronilačkih dnevnika, nadogradnja softvera i slično.

+ posts