“Selfiji” zavladali podmorjem

106

Margo Sanchez i Stephanie Adamson dvije su iskusne diverice koje se fotografiranjem pod vodom bave već više od desetljeća.

No, najpoznatije su postale zahvaljujući jednom štapu. Naime, taj par iz Kalifornije, inače suvlasnice ronilačke škole, na mnogim su egzotičnim lokacijama napravile brojne selfieje s morskim stvorenjima koje imate priliku vidjeti u našoj galeriji. Za svoja snimanja koriste se GoPro kamerama, što nije uvijek tako jednostavno kao što izgleda.
“Kako smo Stephanie i ja oduvijek snimale jednu drugu bio nam je izazov naći način da i fotograf bude na fotografijama. Prije par godina nabavili smo GoPro kameru koja nam je omogućila da budemo i same na slikama”, kaže Sanchez. Dodaje kako im je i nadalje bilo nezgodno slikati jer su morale maksimalno ispružiti ruku i potruditi se da uhvate i sebe na slici. “Onda se jednog dana pojavio štap za selfie i sve se promijenilo”, priča Sanchez. 

Dvije cure iz San Diega imaju impresivnu ronilačku rutu, poput Papue Nove Gvineje, Maldiva ili Djevičanskih otoka. Uglavnom imaju susrete s bezopasnim životinjama, ali na oprezu su kada su u blizini ribe lava, raža, morskih pasa ili jegulja. “Morate imati poštovanja prema različitim životinjama. Neke od njih mogu vas ubosti ili ugristi, a neke su jako osjetljive i možete vi njih ozlijediti ako ne pazite”, kaže Adamson.