Scubapro je upravo predstavio svoja nova ronilačka računala – Scubapro Luna 2.0 i model Scubapro Luna 2.0 AI (air integrated) za koje kažu da su dizajnirani kako bi pružili besprijekorno iskustvo ronjenja – pouzdano i udobno.

Ova ronilačka računala imaju veliki crno-bijeli LCD zaslon visokog kontrasta i jarko LED pozadinsko osvjetljenje za laku čitljivost čak i u podvodnim okruženjima sa slabim osvjetljenjem. Oba modela predviđena su za maksimalne zarone do 120 metara dubine i osiguravaju pouzdan rad u svim uvjetima ronjenja. Dizajn niskog profila doprinosi osjećaju lakoće, a čitanje podataka tijekom zarona nikad nije bilo lakše i preglednije, kažu iz Scubaproa.

Kućište

Za razliku od svojih prethodnika (Galilea i Lune) Scubapro Luna 2.0 nalazi se u tankom kućištu niskog profila. Ovaj inovativni dizajn s tankom termoplastičnom strukturom integrira najsuvremeniju tehnologiju punjenja uljem, što rezultira postojanim performansama tijekom svih ronilačkih avantura. Tehnologija punjenja uljem osigurava da Luna 2.0 neometano radi pod pritiskom dajući točna očitanja čak i kad je duboko ispod površine vode.

Kućište niskog profila također povećava udobnost i jednostavnost nošenja čineći je zgodnim suputnikom za ronioce svih kategorija.

Kontrola s dvije tipke

Scubapro Luna 2.0 ronilačka računala uključuju jednostavan sustav upravljanja s dvije tipke. Ovaj pojednostavljeni dizajn sučelja čini nevjerojatno lakim kretanje kroz izbornike i opcije uređaja. Tipke su postavljene za intuitivnu upotrebu pa će ovaj sustav upravljanja omogućiti pristup svim bitnim značajkama Lune 2.0 bez ikakvih komplikacija i za neiskusne ronioce.

Ovaj dizajn poboljša iskustvo ronjenja kombinirajući visoke performanse s kontrolom bez napora.

Više načina ronjenja

Ova ronilačka računala nude niz načina ronjenja kako bi zadovoljili specifične potrebe ronilaca. Opremljeni su s dva algoritma koji se mogu odabrati, a izbor algoritama omogućuje personaliziranije iskustvo ronjenja. Kompatibilan s Nitroxom do 100%, Luna 2.0 omogućuje roniocima odabir do tri plina olakšavajući napredne scenarije ronjenja.

Računalo također podržava tri različita načina ronjenja – Scuba, Gauge i Apnea.

Povezivost

Još jedna značajna značajka ronilačkih računala Scubapro Luna 2.0 je integrirano Bluetooth® LE (Low Energy) sučelje. Ova napredna značajka povezivanja omogućuje roniocima jednostavno preuzimanje podataka o ronjenju na bilo koji iOS ili Android uređaj (ili PC/Mac) olakšavajući besprijekoran prijenos podataka i upravljanje dnevnikom ronjenja.

Važnost ove značajke leži u njezinoj sposobnosti da osigura brz i učinkovit pristup statistikama ronjenja poboljšavajući analizu nakon ronjenja i planiranje budućih ronjenja.

Narukvica je silikonska s kopčom od nehrđajućeg čelika, a crni silikonski poklopac kućišta ukomponiran je s unaprijed instaliranom zaštitom za zaslon. Umjesto ove narukvice na kutu kućišta dostupni su nosači za bungee narukvice.

Baterija je izmjenjiva i može ju mijenjati sam korisnik, a kapacitirana je da traje dvije godine ili 300 zarona prije izmjene.

Cijena ronilačkog računala Luna 2.0 (bez transmitera) kreće se oko 480 eura.