Scubapro je dizajnirao ronilačko računalo za tehničke ronioce koje nudi sve one vrhunske karakteristike ronilačkog računala G2, ali s algoritmom ZH-L16 GF, umjesto personaliziranog prediktivnog Bühlmannovog algoritma za ronjenje s više plinova (ZH-L16 ADT MB PMG).

Ovaj ronilački kompjuter lako je čitati jer ima izbor od četiri šarena zaslona i opcije prilagodbe koje vam brzo privlače pozornost na ono što trebate znati u danom trenutku pod vodom. G2 TEK je jednostavan za korištenje i nudi istu kontrolu funkcija s tri prekidača, intuitivnu strukturu izbornika i funkcije prikladne za ronioce zbog kojih je Galileo i stekao reputaciju ronilačkog računala koje je najjednostavnije za korištenje.

TFT zaslon dijagonale 5,6 centimetara ima živopisne boje za maksimalnu čitljivost kako bi vam brzo usmjerio pozornost na ono što trebate znati (TFT zasloni troše manje energije). Odabir konfiguracija zaslona omogućuje vam da prilagodite prikaz podataka s opcijama osvjetljenja, klasičnog, punog ili grafičkog zaslona čime je omogućeno da prikaz potpuno odgovara vašem individualnom stilu ronjenja. Tu je i digitalni kompas s punim nagibom koji uključuje memoriju, a G2 TEK možete koristiti za više načina ronjenja (SCUBA, Freediving, gauge, CCR i sidemount). Inače, Freediving, Trimix, CCR i Sidemount načini su tvornički onemogućeni, ali je aktivacija jednostavna i nije potrebno preuzimanje ili nadogradnja.

Najveća radna dubina ovog ronilačkog računala je 120 metara s potpuno pouzdanim izračunavanje podataka bez obzira na situaciju ronjenja, a punjiva baterija omogućuje do 50 sati ronjenja s jednim punjenjem. Mala zamjerka je što bateriju ne možete sami zamijeniti.

Memorija od 485 MB omogućuje pohranu slika, tablica, statusa i 1000 sati profila ronjenja, a pomoću USB kabela ili Bluetooth sučelja jednostavno možete preuzeti podatke o ronjenju na vaš smartphone ili računalo. Transmiter za nadzor tlaka u spremniku izuzetno je precizan, a računalo izračunava pravo preostalo vrijeme dna (RBT). Zanimljivo je da G2 TEK možete upariti s čak 11 transmitera. Naravno, kako se radi o ronilačkom kompjuteru prvenstveno namijenjenom tehničkim roniocima, uz klasičnu narukvicu dolazi i bungee za lakše postavljanje preko suhog odijela.

Cijena ovog ronilačkog kompjutera iz Scubaproa je oko tisuću eura.