Ronjenje na skijalištu

134

Najveći hrvatski ronilački promotivni projekt “Pogled u plavo“oduševio je Slovence.

Zahvaljujući organizatoru projekta, Magdi Marsel, DŠR Josipdol te Općini Ribnica, projekt “Pogled u plavo” gostovao je prošlog vikenda (25. i 26. lipnja) na neobičnom mjestu, poznatom slovenskom skijalištu Ribničko Pohorje u Ribnici na Pohorju. Cilj ovoga gostovanja bio je promoviranja Hrvatske kao ronilačke destinacije i širenja svijesti o ljepotama jadranskih podvodnih lokacija uz organizaciju brojnih ekoloških i humanitarnih događanja.

Na svoj prepoznatljiv način, u montažnom 10-metarskom bazenu tvrtke Remax iz Slovenije, instruktori Nitro Diving Maribora i ronilačke spasilačke jedinice PGD Sevnica te ronioci ronilačkog kluba HRVI Nemo Adriatic, inače članovi Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, zaronili su besplatno više od 150-ero djece i mladih iz cijele regije.
Svi zainteresirani posjetitelji manifestacije dobili su sve potrebne informacije o ronjenju, isprobali ronilačku opremu te zajedničkim uronom s instruktorom ronjenja u bestežinskom stanju pogledali i podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića.
“Veš da ni panike, vi iz Hrvaške se ukvarjate z potapljanjem, a mi iz Slovenije z smučanjem. Vidimo se še enkrat po zimi ko pade sneg, na potapljanju z isto ekipo in bazenom Pogled v modro, nora ekipa”, rekla je 18-godišnja Mina kojoj je ovo prvo iskustvo pod vodom.
Slovenski rekorder u ronjenju na dah, Jure Daič i njegov ronilački tim H2O prisutnim posjetiteljima pričali su o sigurnosti u ronjenju na dah, a u sklopu manifestacije moglo se naučiti pružanje prve pomoći i reanimacije na lutki.
“Po uspešnem potopu sestrice včeraj, je danes Anže postal najmlajši potaplač, ki ga je Pogled u plavo kdaj koli potopil… Jupi ponosni. Hvala organizatorjem, super ste!” , rekla je mama četverogodišnjeg djeteta koje je ujedno i najmlađi ronilac koji je zaronio u sklopu projekta Pogled u plavo.
Prigodnim riječima obratio se posjetiteljima i načelnik općine Ribnica na Pohorju, Srečko Geč, te istaknuo kako je kroz projekt Pogled u plavo Ribnica ostvario veliku medijsku pozornost slovenskih i hrvatskih medija, a za žitelje Pohorja bilo je to jedinstveno iskustvo kroz besplatna probna ronjenja. Geč je najavio nastup manifestacije s bazenom projekta Pogled u plavo i iduće godine.

Inače, ovaj projekt sponzoriraju marketinška agencija Magis Tim, Honda – Hrvatska (Fred Bobek d.o.o.), Mares, NASE (ADRIA – Hrvatska, asocijaciji u ronjenju) i Nemo -Adria Avanturizam, a sva gostovanja “Pogleda u plavo” možete pratiti na službenim stranicama projekta te stranicama medijskih pokrovitelja Narodnog radija i SCUBAlife magazina.

+ posts