Ronioci očistili “zabranjenu lokaciju”

24
foto: Think Green

Modra špilja, poznati viški biser prirode, konačno je zablistala novim sjajem.

Rezultat je to ekološke akcije Think Green – Biševo 2016 koja je u organizaciji ronilačkog kluba Roniti se mora, National Geographica Hrvatska i Turističke zajednice Komiža održana na Visu. Nakon uspješno odrađene dvodnevne akcije na Komiži, ronioci su se uputili do svjetski poznatog zaštićenog lokaliteta, Modre špilje na Biševu.

Iako je ronjenje u ovom biseru prirode zabranjeno (o čemu više možete pročitati u 23 broju SCUBAlife magazina iz ožujka 2016.), vrijedni ronioci potrudili su se da on ponovo zablista te očistili ostatke neronilačkih turističkih posjeta Modroj špilji.
Uz dozvolu Ministarstva zaštite okoliša i prirode te potporu Nautičkog centra Komiža i ronilačkog centara Manta, 16 ronilaca čistilo je podmorje same špilje i neposredne okolice. Sponzor projekta bila je tvrtka za sakupljanje sirovina i otpada C.I.O.S. Zanimljivo je kako se uz mnoštvo sitnog otpada, naočala, maski i propelera, u špilji našlo i nekoliko prometnih znakova, a kako je to izgledalo možete pogledati u našoj galeriji.

+ posts