Pogled u plavo na Rabu

76
foto: Marjan Radović

Nakon šest godina neumornog rada na promociji ronjenja i ljepota hrvatskog podmorja, projekt Pogled u plavo nastavlja sa svojim gostovanjima, ovaj put na kvarnerskom otoku Rabu.

Prepoznatljiv montažni bazen i naši najbolji ronioci smjestit će se na Trgu Municipium Arba u Gradu Rabu 07. i 08. svibnja tijekom događanja kojima se obilježavanja Dan Grada Raba. U program će se uključiti i Klub podmorskih aktivnosti Amfora koji ove godine bilježi 45 godina kontinuiranog rada, a ekološkom akcijom čišćenja podmorja luke Rab još će jednom podsjetiti na važnost očuvanja mora. Svim građanima i građankama Raba koji žele upoznati čari ronjenja s ronilačkom opremom na raspolaganju će biti ronilački instruktori Kluba podvodnih aktivnosti Amfora te ronioci ronilačkog kluba HRVI Nemo Adriatic, članovi specijalističke postrojbe Civilne zaštite Grada Zagreba za spašavanje iz vode Ureda za hitne situacije. Uz ronjenje u 10-metarskom montažnom bazenu građani će moći pod vodom pogledati izložbu fotografija ljepota hrvatskog podmorja podvodnog fotografa i člana RK HRVI Nemo Adriatic Marjana Radovića

I ovogodišnji projekt je humanitarnog karaktera, za pomoć Slavoniji koju je 2014. zadesila katastrofalna poplava. Tako će se uz pomoć sponzora i partnera projekta organizirati kupnja računala i opremanje informatičke učionice O.Š. Vladimir Nazor iz Komletinca, a Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP stavili su na raspolaganje posebno kreiranu “Playlistu za Slavoniju” s preko 200 naslova, kojom su se autori odrekli svojih autorskih naknada u korist žrtava poplave te time nastavili pomagati poplavom ugroženim područjima. Projekt nastavlja i s edukativnim radionicama na kojima će aktualni svjetski rekorder i prvak u ronjenju Goran Čolak promovirati ronjenje kao sport i hrvatsku reprezentaciju u ronjenju te najaviti nove rekorde. 

Sponzori ovogodišnjeg projekta koji nesebično pomažu u realizaciji besplatnih probnih ronjenja su Honda – Hrvatska (Fred Bobek d.o.o.), Mares, NASE Adria – asocijacija u ronjenju, Viatralala (turistički portal) i Nemo – Adria Avanturizam.
Sva gostovanja “Pogleda u plavo” možete pratiti na stranicama medijskih pokrovitelja projekta (SCUBAlife i Narodni radio) te na službenim stranicama projekta www.pogleduplavo.hr.

+ posts