Tijekom prošlog tjedna ERK “Leut” iz Blaca realizirao je projekt “Uvale Elafita 2023.”

Ovo je već drugi projekt kojeg je Leut proveo ove godine pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Republike Hrvatske.

Prvi projekt “Korak prema nultom onečišćenju voda, zraka i tla” realiziran je u Blacama u lipnju ove godine uz suglasnost Srednje škole “Metković”.

Projekt “Uvale Elafita 2023.” provodio se tjedan dana, a čišćene su uvale otoka Koločep, Šipan i Jakljan u ukupno pet ronilačkih eko akcija. U tim akcijama ronioci ERK Leuta uklonili su iz podmorja veliku količinu otpada i predali ga lokalnim komunalnim službama na zbrinjavanje.

Provođenje ove akcija planirano je u skladu s vremenskim uvjetima, prvenstveno imajući na umu sigurnost ronilaca. No, unatoč kiši i olujnom jugu koje je ovih dana otežavalo roniocima, odrađen je veliki posao.

Članovi ERK “Leut” nakon akcije zahvalili su Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na pokroviteljstvu, Gradu Dubrovniku, lokalnim samoupravama i komunalnim službama i HRS-u na podršci, ERK “Periska” Ploče na pomoći u akcijama te svim svojim donatorima.