Kao i svake godine ronioci su povodom blagdana svetog Nikole, zaštitnika grada Kraljevica, tradicionalno zaronili u podmorje Kraljevice te “hodočastili” svetom Nikoli.

Iako je kiša padala gotovo cijelo vrijeme, na četrnaestom podmorskom hodočašću svetom Nikoli u Kraljevici okupilo se 58 ronilaca iz svih krajeva Hrvatske, Slovenije i Austrije.

Ovaj tradicionalni zaron organizira KPA Adria Kraljevica i Grad Kraljevica, a ovogodišnje ronilačko hodočašće otvorio je gradonačelnik Kraljevice Dalibor Čandrlić.

More je u ovo doba godine poprilično hladno, ali ronioci, čak i oni u mokrim ronilačkim odijelima, nisu se previše obazirali na te sitnice. Ronili su do smanjene kopije brončanog kipa Svetog Nikole koja je postavljena u podmorje rta Lipica na dubini od 17 metara. Neki su bili sretne ruke pa su u podmorju pronašli dvije boce pjenušca koje su organizatori prethodno tamo “sakrili”, a nakon ronjenja organiziran je i ručak u hotelu Kraljevica gdje je održana je i tombola s vrijednim nagradama za sve sudionike.