Nove Molchanovs silikonske monoperaje za ronjenje na dah puštene su u prodaju i dostupne su u četiri različite boje (crna, plava, roza, bijela).

Radi se o prvoj silikonskoj monoperaji specifično dizajniranoj za ronjenje na dah. Predviđena je za sve razine ronilaca na dah koji žele učinkovito uvježbati, a odlična je opcija i za “sirene” koje zahtijevaju više performansi, brzine i osjećaja sigurnosti.

Silikonska oštrica ima veliku površinu za veću snagu, a ipak je manja i pristupačnija od kompozitne monoperaje za ronjenje na dah. Četiri šine oštrice ravnomjerno su raspoređene po CORE Silicone Monofin oštrici kako bi se stvorila stabilnost. Osim toga, polukruta veza nožnog džepa i lista peraje čini učenje koordinacije i ravnoteže tehnikom monoperaja puno učinkovitijim.

Džepovi za stopala na CORE Silicone Monoperaji izrađeni su po uzoru na Molchanovs lagani džep za stopala na klasičnim perajama. Anatomski dizajnirane trake za petu (s otvorenom petom) pružaju maksimalnu potporu, a potpora za svod pruža optimalno pozicioniranje stopala. 100% hipoalergenska silikonska konstrukcija omogućuje udobno nošenje tijekom dugih vremenskih razdoblja. Zahvaljujući fleksibilnosti silikona peraja se lako prilagodi uskom i širokom stopalu. Važno je napomenuti i da je materijal otporan na UV zračenje te može izdržati temperature do – 30 stupnjeva Celzija bez deformiranja.

Ukupna duljina ove monoperaje (ovisno o veličini) je 54 centimetra, širina 50 centimetara, a masa (ovisno o veličini) od 1,4 – 2,1 kilogram. Molchanovs CORE na tržištu su od ovog mjeseca u veličinama od 38 do 43, dok se za veličine 34-35 i 44-45 primaju prednarudžbe, a isporuka je planirana u siječnju 2023. Puna cijena je oko 185 eura, a u prednarudžbi ih možete kupiti za oko 135 eura.