Pogled u plavo - Vodice
Pogled u plavo - Vodice

Tijekom predstojećeg vikenda (20. i 21. svibnja) svi zainteresirani građani i posjetitelji grada Vodica imat će jedinstvenu priliku potpuno besplatno okušati se u ronjenju u sklopu projekta Pogled u plavo.

Pogled u plavo održava se u cilju promocije ronjenja, ljepota hrvatskog podmorja i ronjenja kao aktivnosti, a za sve ljubitelje ronjenja i one najmlađe Grad Vodice i Turistička zajednica grada Vodica u suradnji s Plavom promocijom omogućit će besplatna probna ronjenja s punom ronilačkom opremom uz stručni nadzor i sigurnost instruktora ronjenja.

Prepoznatljivi montažni bazen projekta Pogled u plavo smjestit će se na vodičkoj rivi. Svi zainteresirani mogu, nakon osnovne poduke o ronjenju i ronilačkog opremi, zaroniti u bazen uz vodstvo instruktora ronjenja. Posjetitelji će tako imati priliku uživati u čarima i ljepotama ronjenja te razgledavati podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena, a prikazuje ljepote hrvatskog podmorja te pridonosi stvarnom doživljaju dubine.

Za sigurnost ronilaca početnika brinut će se instruktori ronjenja i ronioci Ronilačkog kluba HRVI Nemo-Adriatic te ronilački tim Pogleda u plavo uz podršku Ronilačkog centra Vodice Dive.

Kako bi podvodne ljepote sačuvali i za buduće generacije, u sklopu ronilačkog vikenda provodit će se i velika ekološka akcija čišćenja vodičkog Malog i Velikog porta u cilju izvlačenja otpada iz mora te poticanja što većeg broja sudionika da se uključe u ekološke programe i aktivnosti u organizaciji ŠRK Mali porat Vodice, uz potporu TZ grada Vodica.

Pogled u plavo provodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta, dok su medijski pokrovitelji projekta Morski.hr, SCUBAlife magazin i Gorgonija.com, a veliku podršku projektu daje tvrtka Honda Marine (Fred Bobek d.o.o.).

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu, a gostovanja Pogleda u plavo možete pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo i Agencije Plava promocija.