Bilo da ste amater, profesionalac ili slučajni snimatelj (autor) podvodnog videa do 20.srpnja možete prijaviti svoj podvodni film na Neum Underwater Film Festival 2023 koji se organizira u Neumu 18. i 19. kolovoza 2023.!

Neum Underwater Film Festival prilika je za promociju filmova i autora i klasični podvodni filmski networking. Organizatore (Udrugu Standard i Neum) raduje dosadašnji broj prijava, a među njima prednjače prijavljeni filmovi iz inozemstva te autori koji se javljaju svake godine s novim radovima.

Neum Underwater Film Festival pozicionirao se u sam vrh svjetskih podvodnih filmskih festivala i uvrstio Neum na svjetsku kartu kulturnih događanja, a na festivalu se dodjeljuju nagrade u pet kategorija (za najbolji film, za najbolju kameru, za najbolju glazbu, najbolji ekofilm i najbolji BH podvodni film) te nagrada publike. Organizator posebno poziva BiH autore, amatere i umjetnike da podijele svoj podvodni film sa svjetskom publikom Festivala i s festivalskom publikom u Neumu.

Uz glavnu projekcijsku večer i ove godine će se u petak 18.08., tijekom prvog dana Neum Underwater Film Festivala prikazivati i program studentskih i amaterskih filmova (Fest&val), a idući dan održat će se filmska radionica na temu kako biti podvodni snimatelj te kako efikasno i sigurno snimati pod vodom.

Više informacija o Festivalu i prijavama možete pronaći na službenim stranicama Neum Underwater Film Festivala, a ulaz na filmske projekcije i radionice je slobodan.