Pogled u plavo koji kroz besplatna probna ronjenja promovira Hrvatsku kao ronilačku i turističku destinaciju te je dosadašnjim djelovanjem mnogima približio ronjenje i ponude u ronjenju, proteklog je vikenda imao svoj 60 nastup, a gostovao je u Orebiću.

Tijekom uzbudljivog vikenda u Lučici je bio postavljen prepoznatljivi 10-metarski montažni bazen Pogleda u plavo s podvodnom izložbom fotografija, a svi zainteresirani posjetitelji imali su mogućnost nakon kraće poduke o ronjenju i ronilačkoj opremi potpuno besplatno zaroniti u bazen projekta s punom ronilačkom opremom u pratnji instruktora ronjenja.

Zaronom u bazen posjetitelji su ujedno imali priliku uživati u razgledavanju podvodne izložbe fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja prikazuje ljepote hrvatskog podmorja.

Ova neobična i atraktivna ronilačka manifestacija odvijala se je u organizaciji PŠU “Peliška jedra” – ronilačke sekcije i agencije Promocija ronjenja, a uz veliku podršku Nemo-Adria Rescue Teama.

“Ronilačka sekcija Peliških jedara promovira ronjenje i odrađuje tečajeve ronjenja te sudjelujemo i u brojnim ekološkim akcijama, a osnovana je u sklopu PŠU ‘Peliška jedra’. Pogled u plavo je hvalevrijedan projekt koji podržavamo već petu godinu za redom u Orebiću gdje u sklopu projekta svi posjetitelji imaju jedinstvenu priliku zaroniti s punom ronilačkom opremom. Uvjeti u bazenu su idealni za početnike koji se žele okušati u ronjenju jer nema strujanja i potpuno su kontrolirani uvjeti.”, istaknuo je Dario Roso, instruktor ronjenja i voditelj ronilačke sekcije Peliških jedara.

Osim ronioca i instruktora ronjenja ronilačke sekcije Peliških jedara na raspolaganju svim posjetiteljima ovog ronilačkog vikenda u Orebiću bili su i ronioci Nemo-Adria Rescue Teama koji su i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

Ronjenju su se najviše razveselila djeca koja su s nestrpljenjem čekali svoj prvi zaron. “Prvi put sam danas ronila s bocom i maskom. Super mi je bilo i nije uopće teško, jedva čekam da ponovo idem ronit”, rekla je sedmogodišnja Petra iz Orebića.

Manifestacija Pogled u plavo odvijala se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske, a za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Nesebičnu pomoć u realizaciji besplatnih probnih ronjenja i podršku projektu dali su: Remax bazeni, Mares, PSS (asocijacija u ronjenju), Honda marine (Fred Bobek d.o.o.), Nemo-Adria, Termostroj – Lučko.

Sva gostovanja Pogleda u plavo možete pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo, na stranicama agencije Promocija ronjenja te stranicama medijskih pokrovitelja projekta: Narodnog radija, SCUBAlife magazina, ronilačkog web portala Gorgonija te web portala Morski.hr.

+ posts