U organizaciji Promocije ronjenja i Grada Siska, a u suradnji s Ronilačkim klubom Sisak, Pogled u plavo poziva na besplatna probna ronjenja na sisačkom korzu 19. i 20. svibnja 2018.

Pogled u plavo jedini je hrvatski ronilački projekt koji na jedinstven način spaja sigurnost u ronjenju, promociju, edukaciju i ekologiju te podvodnu izložbu fotografija kao i uključivanje mladih u promotivne, ekološke i edukativne programe, a ima za cilj promovirati Hrvatsku kao ronilačku i turističku destinaciju.

Uz veliku podršku Grada Siska svi zainteresirani posjetitelji i ove godine imat će priliku okušati se u ronjenju s punom ronilačkom opremom i uz stručni nadzor instruktora ronjenja tijekom dva dana; 19. svibnja od 10:00 do 24:00 sata, a 20. svibnja od 10:00 do 18:00 sati. Projekt Pogled u plavo podržava i Budimir Šobat Buda, Guinnessov rekorder koji će roniti na dah protiv udruženih snaga petero volontera u subotu 19. svibnja s početkom u 18:00 sati na sisačkom korzu. Nakon kraće poduke o ronjenju i ronilačkoj opremi instruktori ronjenja brinut će se za sigurnost svih ronilaca početnika kako bi svladali vještine ronjenja te osjetili čari i ljepote koje ronjenje pruža.

Cilj gostovanja Pogleda u plavo u Gradu Sisku je približiti ronjenje ljudima kao i ljepote hrvatskog podmorja te potaknuti što veći broj ljudi, a posebno onih najmlađih na bavljenje sportom i vodenim aktivnostima, a sve kroz besplatna probna ronjenja. Članovi RK Sisak predstavit će svojim sugrađanima kao i ostalim posjetiteljima manifestacije bogatu klupsku povijest jednog od najstarijih klubova u Hrvatskoj te prezentirati rad, usluge i aktivnosti kluba. Posjetitelji će imati priliku uz stručno vodstvo obići i podvodnu i podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića.

Pogledu u plavo pridružila se i stručna služba ZAMP koja se pobrinula za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku. Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske. Sva gostovanja Pogleda u plavo možete pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo, agencije Promocija ronjenja te stranicama medijskih pokrovitelja projekta Narodnog radija, SCUBAlife magazina, portala Gorgonija te portala Morski.hr.

+ posts