Ronilački sat za specijalne zadatke

35

Oris je postao službeni partner jedinice Marine Corps Force Reconnaissance.

United States Marine Corps Force Reconnaissance, poznatija kao Force Recon, jedna je od elitnih američkih postrojbi za posebne namjene. Jedinica je to za specijalne operacije (kao US Navy Seals ili Amy Special Forces) koja samostalno djeluje iza neprijateljskih linija kako bi osigurala vojne podatke snagama Marine Air-Ground Taks Forces, obavlja duboka izviđanja te izravne vojne akcije na moru i kopnu.

Za Force Recon Oris je napravio sat visokih performansi, remek djelo koje zadovoljava zahtjevne standarde te jedinice.
Oris Force Recon GMT bazira se na Orisovom inovativnom ProDiveru, ronilačkom satu poznatom po svom patentiranom Rotation Safety Systemu, tj. sigurnosnom sistemu koji zaključava lunetu u skladu sa zahtjevima vlasnika sata. Ovaj specijalni sat ima novi Oris GMT mehanizam, tj. drugu vremensku zonu, koja se očitava pomoću centralne kazaljke i 24-satne skale oko brojčanika. Također ima i inovativni brojčanik malih sekundi na devet sati dizajniran da u uvjetima slabog osvjetljenja pokaže da sat radi (izuzetno korisna funkcija u mračnim uvjetima). Kućište promjera 49 milimetara napravljeno je od titanija i tretirano je čvrstim crnim DLC premazom, dok je umetak jednosmjerne rotirajuće lunete napravljen od mat crne keramike otporne na ogrebotine. Sat dolazi na crnom gumenom remenu s dodatnim NATO remenom uključenim u specijalno pakiranje. Gumeni remen ima preklopnu kopču s kliznim mikro podešavanjem koja se može podesiti dok je na ruci. 
Oris Force Recon GMT ima i zaštitnu masku “tactical watch cover” koja se može lako pričvrstiti na sat, a na brojčaniku se nalazi Force Recon amblem, koji je također ugraviran i na stražnjoj strani kućišta. 

Kao i svi ProDiver modeli, Force Recon GMT vodootporan je do 1.000 metara dubine. Dolazi u crnoj vodootpornoj kutiji, a na našem tržištu očekuje se u rujnu s cijenom od oko 30.000 kuna.

+ posts