Ronilački centar budućnosti

18

Bugarski dizajner Kristian Terziev predstavio je inovativan koncept modernog ronilačkog centra s izravnim pristupom podmorju.

Prema njegovoj zamisli objekt bi bio smješten uz obalu bugarskog grada Tsarevo tako da ostavlja dojam kao da izrasta iz okolnog ambijenta i stapa se s beskrajnim morskim plavetnilom. Centar bi imao podvodni dio koji bi omogućio posjetiteljima izravan vizualni kontakt s roniocima kroz bočne staklene površine objekta. Kroz modernu i umjetnički osmišljenu unutrašnjost centra protežu se teme podmorja i morskog života tako da se čitav prostor doima kao duboka podvodna špilja s dugim bijelim hodnicima. Dizajner je predvidio i visoko tehnološki opremljen dio s lako dostupnim prostorom za ronilačku opremu u kojem bi bile i posebno dizajnirane vješalice s magnetskim komponentama za sušenje ronilačkih odijela smještenih unutar valovitih zidova. 

Koncept novog ronilačkog centra dio je Terzievog projekta nazvanog “Umjetnost ronjenja” prvotno predstavljenog na designboom-u. Iako nije poznato kada će krenuti u realizaciju projekta bilo bi zanimljivo znati postoje li proračuni koliko bi koštala izgradnja takvog ronilačkog centra. 

+ posts