Originalnost i inovativnost projekta “Pogled u plavo” postaje poželjna i atraktivna manifestacija i izvan granica Republike Hrvatske.

U suradnji s PGD Sevnica, a na poziv Općine Sevnica, projekt “Pogled u plavo” drugog i trećeg lipnja gostuje u Sloveniji. “Pogled u plavo” promovira ljepote hrvatskog podmorja, sigurnost u ronjenju, ronilačke lokacije i općenito Hrvatsku kroz ronjenje – ovaj put u Općini Sevnica.

Ronioci Nemo Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, uz partnere slovenske ronioce vatrogasne enote PGD Sevnica, omogućit će besplatna probna ronjenja za sve posjetitelje manifestacije. Svi zainteresirani imat će priliku prvi put zaroniti s punom ronilačkom opremom u kontroliranim uvjetima i uz sigurnosnu pratnju instruktora ronjenja. Stvarnom doživljaju dubine pridonosi i podvodna izložba fotografija hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena projekta “Pogled u plavo”. Početak manifestacije je 02. lipnja 2017. u osam sati, a otvorenju će nazočiti i gradonačelnik Sevnice Srečko Ocvirk.

Cilj ovog projekta je potaknuti što veći broj osoba na bavljenje sportom i vodenim aktivnostima te im kroz probna ronjenja približiti ronjenje kao aktivnost i naglasiti važnost sigurnosti u ronjenju.

Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma RH i u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, a sva gostovanja “Pogleda u plavo” možete pratiti na službenim stranicama projekta te na stranicama medijskih pokrovitelja Narodnog radija i SCUBAlife magazina.

+ posts