Novi kompenzator plovnosti iz Scubaproa postavlja ljestvicu vrlo visoko.

Potpuno novi pristup izradi kompenzatora te upotreba Monoprena kao glavnog materijala za izradu omogućuje ovom ronilačkom jacketu nevjerojatnu prilagodljivost. Iako se na prvi pogled čini kao prilično jednostavan, reklo bi se “putni kompenzator plovnosti”, Hydros Pro uspostavlja nove standarde za ronilačke jackete. Točno je da je sklopiv i zauzima jako malo prostora pa i jest “putni kompenzator plovnosti”, ali je jednako tako i sofisticirani kompenzator za duboka i naporna ronjenja, BCD za početnike, kao i za profesionalce, instruktore ronjenja, podvodne šminkere i šmekere… Jednom riječju, ovo je kompenzator plovnosti za sve uvjete i sve vrste ronjenja.

Sve na ovom kompenzatoru moguće je podesiti, a Monopren od kojeg je izrađen ekstremno je otporan na habanje, žuljanje, kemikalije i UV zrake. Tako će i nakon dugotrajne i ne baš pretjerano pažljive upotrebe Hydros Pro izgledati novo. Plovnost mu je gotovo neutralna pa će količina olova koju nosite na zaron biti manja, a gel u dijelovima koji prianjaju uz tijelo savršeno se prilagođava svakoj figuri te je udobnost nevjerojatna. Prianjanje uz tijelo je odlično pa kompenzator nikad ne zateže i ne “pleše” oko ronioca. Osim prilagodljivih remena prilagoditi možete i položaj utega, D-ringove, džepove i ostale sitnice koje uobičajeno kvačite za svoj BCD. Zbog ekstremne prilagodljivosti ovaj jacket gotovo ne osjećate na tijelu dok ronite, a opseg pokreta uopće nije ograničen jacketom. Tu je pametni sustav za zrak na leđima koji omogućuje ronjenje i ispuštanje zraka iz kompenzatora u svim položajima.

Naravno, dizajn je također važan pa je u ponudi sedam različitih boja koje odgovaraju legendarnim Scubapro Seawing Nova perajama, a veličine su S, M, L, XL/XXL za muškarce te tri veličine za dame: XS/S, M, L.

U Scubaprou kažu da je Hydros Pro kompenzator plovnosti za cijeli život, a svoju tezu temelje na ekstremnoj otpornosti, jednostavnosti, modularnosti, ali i mogućnosti zamjene eventualno uništenih dijelova. Dakle, ako neki dio i potrgate, možete ga sami zamijeniti vlastitim alatom bilo kad i bilo gdje, bez potrebe slanja BCD-a na servis. Uzimajući u obzir sve što ovaj kompenzator plovnosti nudi roniocima cijena od oko 800 eura više je nego razumna.

+ posts