U sklopu programa povodom Dana grada Slatine projekt Pogled u plavo koji je svojim dosadašnjim djelovanjem mnogima približio čari i ljepote ronjenja proteklog je vikenda gostovao u Slatini.

Veliki broj Slatinčana imao je jedinstvenu priliku okušati se u ronjenju s punom ronilačkom opremom i u potpuno kontroliranim uvjetima u samom centru Slatine na Trgu Svetog Josipa, a sve u organizaciji Grada Slatine i Turističke zajednice grada Slatine te uz podršku agencije Promocija ronjenja.

Pogled u plavo jedan je od programa kojim obilježavamo Dan grada Slatine koji se proteže već treći vikend i izuzetno nas raduje što smo imali priliku za naše građane organizirati besplatna probna ronjenja i pružiti mogućnost svim posjetiteljima i građanima Slatine da se okušaju u ronjenju, a ujedno mogu pogledati i podvodnu izložbu fotografija Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena”, rekla je SanjaMrzljak Jovanić, zamjenica gradonačelnika grada Slatine.

Slatinčane je oduševila mogućnost ronjenja u njihovom gradu te je preko 250 osoba besplatno zaronilo u montažni bazen uz stručni nadzor instruktora ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama i Ronilačkog kluba AdriatiCro Jastrebarsko (vatrogasci ronioci).

“Vrlo neobično iskustvo, samo je potrebno slušati upute instruktora ronjenja i iste primijeniti pa se tada možete opustiti, a mogu se vidjeti i prekrasne slike”, rekla je Tatjana Lulić Prpić, posjetiteljica Pogleda u plavo u Slatini.

Nakon upoznavanja ronilačke opreme i osnovnih tehnika ronjenja te zarona u bazen posjetitelji su uživali u razgledavanju podvodne izložbe fotografija koje prikazuju ljepote hrvatskog podmorja, a za koje je zaslužan Marjan Radović, dok su u večernjim satima zainteresirani posjetitelji imali priliku roniti uz rasvjetu i glazbu.

Za sigurnost svih početnika koji su prvi put zaronili pod punom ronilačkom opremom brinuli su se  instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba te instruktori ronjenja i ronioci Ronilačkog kluba AdriatiCro Jastrebarsko (vatrogasci ronioci).

Cilj gostovanja projekta Pogled u plavo u Slatini je približiti ronjenje i ponude u ronjenju ljudima te potaknuti što veći broj osoba, a posebno najmlađe, na bavljenje vodenim aktivnostima i uključivanje u promotivne, edukativne i ekološke programe, dok projekt Pogled u plavo promovira Hrvatsku kao turističku i ronilačku destinaciju i općenito ronjenje kao aktivnost.

Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske, a za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Sva gostovanja Pogleda u plavo možete pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo, agencije Promocija ronjenja te stranicama medijskih pokrovitelja projekta Narodnog radija, SCUBAlife magazina, ronilačkog web portala Gorgonija te web portala Morski.hr.

+ posts