Uvijek se trudimo ići ukorak, kako s modnim, tako i s ekološkim trendovima. A sada su hit kupaći kostimi od smeća! Ne bojte se, nije tako strašno kako zvuči. 

Zapravo se radi o kupaćim kostimima od recikliranih materijala. Preporučujemo da razmotrite sljedećih pet brendova prije nego što se zaputite u običnu trgovinu kupaćih kostima.

OceanPositive jedan je od prvih brendova koji su dobili ideju za recikliranim kupaćim kostimima. Njihovi su kostimi napravljeni od 78% ECONYL®-a, što je reciklirani najlon od ribarskih mreža i ostalog otpada. Njihove ćete kupaće kostime također dobiti na ekološki prihvatljiv način. Umjesto u plastičnoj vrećici, dolaze u vrećicama od kasava škroba koji se razgradi u nekoliko mjeseci i siguran je za životinjsku konzumaciju.

Iz Ujedinjenog Kraljevstva možete nabaviti jednodijelne šarene kupaće kostime. Radi se o tvrtki Batoko koja također svoje kostime proizvodi recikliranjem plastike. Pretvarajući smeće u blago, Batoko je na misiji spašavanja oceana od onečišćenja plastikom i podržava Društvo za očuvanje mora putem udjela u njihovoj godišnjoj dobiti.

Itee i Heather stoje iza imena LoopSwim i izrađuju kupaće kostime zaštitnog faktora 50+ od Repreve™ recikliranih PET boca. Također, nakon što iznosite svoj kupaći kostim, možete ga poslati nazad u LoopSwim na recikliranje.  

Deakin and Blue ne samo da proizvodi kupaće kostime od ECONYL®-a, već i pokušava smanjiti diskriminaciju. Naime, više od 500.000 žena u Engleskoj je u proteklih 10-ak godina odustalo od plivanja isključivo zbog slike koje su drugi oko nas stvorili o ženskome tijelu. Deakin and Blue u Londonu proizvodi kupaće kostime za sve veličine i oblike ženskoga tijela te uz deklaraciju #BraHijack podiže svjesnost o problemu raka dojke. Kupaći kostimi koji pomažu ženama da se osjećaju bolje u svome tijelu, a uz to su i napravljeni od recikliranih materijala? Mi glasamo veeeelikim DA!  

OceanMimic pokret je dvije dvadesetogodišnjakinje, Chelsea-e i Emma-e, koje brinu o budućnosti naših oceana. Njihovi su kupaći kostimi također napravljeni od recikliranih materijala, a dezeni na njima inspirirani su upravo vrstama koje tako pokušavaju spasiti. Također su i otporni na kreme za sunčanje i klor, izuzetno rastezljivi i nose oznaku 50 faktora zaštite od Sunca. Također, rade na obrazovanju i akcijama čišćenja plaža.

+ posts