Evo ronilačkog sata koji ne krije svoje pravo lice – svi koji ga nose ponosno se deklariraju kao pravi ronioci kojima je glavni cilj istraživanje modrih dubina.

Već na prvi pogled sve je jasno – sat izgleda kao pravi ronilački dubinomjer! Jedna od glavnih karakteristika ovog modela je retrogradna kazaljka minuta koja sa svojom skalom zauzima veći dio brojčanika, dok malu kazaljku sata zamjenjuje prozorčić s brojkom koja označava sate. Na brojčaniku je još vidljiv i indikator rezerve snage koji ide do 37 sati i konstantno se pomiče kako bi ronilac cijelo vrijeme znao da je sa satom sve u redu.

Ovaj model pokreće samonavijajući mehanizam kalibar ETA 2824-2 smješten u brončano kućište promjera 45 milimetara. Satenska dorada i antireflektirajuće safirno staklo te jednosmjerno rotirajući keramički ronilački prsten naglašavaju ekskluzivnost modela, a kako ne bi bilo zabune u namjenu modela, tu je i helijski ventil te oznaka vodootpornosti do 250 metara. Inače, na ronilačkom prstenu je dvostruka skala za očitavanje vremena zarona na različitim dubinama prije i poslije povratka retrogradne kazaljke minuta. Uz sat dolaze i dva remena – gumeni i plavi NATO remen.

Naravno, Reservoir Hydrosphere Bronze Greg Lecoeur proizveden je u ograničenoj seriji od samo 50 primjeraka, a cijena je nešto veća od 4000 eura, što za ovako poseban ronilački model uopće nije puno.

+ posts