Ralf Tech WRX Torpedo

115

U veljači 2003. godine F. Huyghe i njegov prijatelj A. Sidali pronašli su u Gibraltarskom tjesnacu dokaz postojanja španjolske podmornice C3.

Podmornica potonula 1936. godine ležala je na dubini od 75 metara teško odolijevajući zubu vremena. Pohaban i zahrđao trup skrivao je napunjene cijevi torpeda…

Upravo to dalo je ideju za izradu ovog ronilačkog sata koji brojčanikom neodoljivo podsjeća na stražnju kontrolnu ploču torpedne cijevi s podmornice C3. Njegov istraživački dizajn spoj je modernog i vintage, elemenata tradicije i tehnologije, a krajnji rezultat avangardni je primjerak horološke umjetnosti u službi ronilaca.

Kućište sata od nehrđajućeg kirurškog čelika s crnim mat premazom promjera je 47,5 milimetara (bez krune), staklo je safirno (debljine 2,4 milimetra), antireflektirajuće, a transparentna pozadina (također safirno staklo) otvara pogled na vrhunsku preciznost samonavijajućeg mehanizma (Calibre 63). Rezerva snage mehanizma ovog sata koji vas poziva da odate počast posadi podmornice C3 je 50 sati.
Jednosmjerno rotirajući ronilački prsten dodatno je ručno poliran, a crna narukvica širine 26 milimetara načinjena je od aligatorove kože.
Ekskluzivnost ovog ronilačkog sata potvrđuje i ograničenost serije na samo 10 primjeraka, a cijena jednog je oko 9800 eura. Važan podatak je i zajamčena vodootpornost do 300 metara dubine.