Ronilačka asocijacija Professional Scuba Schools (PSS) najavila je potporu inicijativi Green Fins kako bi zajedno pomogli zakladi The Reef-World Foundation.

Tako će PSS voditeljima ronjenja i instruktorima dati stipendije za e-tečaj putem kojeg će naučiti kako spriječiti ronioce da oštećuju koralja tijekom ronjenja te kako poboljšati ronilačke vještine grupe koju vode na uron kako bi sačuvali koralje.

Tečaj i stipendija rezultat su donacije proizvođača opreme Paralenz koji će omogućiti da 50 voditelja ronjenja (ili instruktora) besplatno dobiju svoj Green Fins e-tečaj .

Komentirajući ovu akciju predsjednik PSS-a Giuseppe Minopoli izjavio je da je PSS od svog osnutka podupirao inicijativu Green Fins. Naglasio je i kako ronilačke asocijacije mogu igrati jednu od najvažnijih uloga u zaštiti podvodnog okoliša upravo educirajući i osposobljavajući voditelje ronjenja i instruktore da grupe ronilaca koje vode na urone “drže pod kontrolom”. Giuseppe Minopoli posebno je pozdravio ovu inicijativu zaklade The Reef-World Foundation i Paralenza te istaknuo kako se PSS sa zadovoljstvom odazvao pozivu.

Više o Green Fins e-tečaju možete saznati ovdje, a voditelji ronjenja putem ovog linka mogu se prijaviti za stipendiju.

+ posts