Prva full-face maske za snorkleling

175

Francuska kompanija za proizvodnju opreme za vodene sportove Tribord razvila je potpuno novu full-face masku za snorkeling! 

Nazvana je Easybreath, a onome tko je nosi omogućava da diše i kroz nos, a ne samo na usta. “Glavni problem kod snorkelinga je korištenje disalice. Naime, disanje samo kroz usta je neprirodno, a usnik je intruzivan, neudoban i ponekad nehigijenski. Stoga je Tribord krenuo u razvijanje maske Easybreath, prve full-face maske za snorkleling, koja omogućuje da ispod vode dišete jednako prirodno kao i na kopnu. Zahvaljujući svojoj veličini, ova inovativna maska također nudi kut gledanja od 180 stupnjeva, a od magljenja je zaštićena zahvaljujući posebnom dvostrukom sustavu strujanja zraka. Da bi se osiguralo da voda ne ulazi u disalicu Easybreath je opremljena mehanizmom koji zatvara vrh disalice ako se potopi pod vodu”, kažu u ovoj francuskoj tvrtki.
Easybreath je silikonska maska s rubom od polipropilena, a trenutno je dostupna samo u veličini za odrasle, dok bi iduće godine trebala stići i verzija za djecu. Teška je 550 grama, a dolazi u tri boje s cijenom od oko 40 eura.