Savez sportskog ronjenja na Islandu organizirao je proslavu Božića zaronom oko okićenog božićnog drvca postavljenog na dno mora u Þingvallavatnu. Ovo je tradicionalni božićni zaron islandskih ronilaca, a ove godine zaronilo ih je oko 40 u sklopu redovitog dijela programa ronilačke proslave Božića.

Ronioci su pod vodom slušali božićnu glazbu i plivali oko božićnog drvca s Djedom Božićnjakom, a njegova uloga bila je paziti na sigurnost ronilaca te eventualno uhvatiti ronioce koji zalutaju i dovesti ih do božićnog drvca.

Udruga pružatelja ronilačkih usluga u Japanu svake godine postavlja ukrašeno božićno drvce pod more te tako nastoji oživjeti lokalnu ronilačku zajednicu. Tako su i ove godine japanski ronioci postavili podvodno božićno drvce u gradu Kushimoto, u prefekturi Wakayama na zapadu Japana.

Osam ronilaca, neki od njih u kostimima Djeda Mraza, zaronili su oko 200 metara od rta Shionomisaki, najjužnije točke Honshua (najvećeg japanskog otoka) te vrećama s pijeskom usidrili 3-metarsko drvce ukrašeno vrpcama i zvončićima na morsko dno 18 metara ispod površine. Tako će ronioci moći uživati u podvodnom božićnom drvcu koje će na dnu ostati samo do Božića, a onda ga ronioci ponovo vade van.

U Budimpešti je ronilac obučen u Djeda Mraza oduševio promatrače u Tropicariumu dok je postavljao božićno drvce i ukrase u ovaj poznati akvarij u kojem možete roniti s morskim psima.

+ posts