Povodom proslave 1. svibnja, međunarodnog Praznika rada, Općina Plitvička Jezera odlučila je ove godine za svoje sugrađane i posjetitelje 1. i 2. svibnja 2017. godine ponuditi nesvakidašnju, jedinstvenu i inovativnu manifestaciju ‘Pogled u plavo’.

Pogled u plavo, koji već sedmu godinu za redom neumorno radi na promociji Hrvatske kroz ronjenje, promociji hrvatskog podmorja i općenito ronjenja kao aktivnosti, dolazi u Općinu Plitvička Jezera, a originalnost i inovativnost ovog projekta od velikog je značaja za cjelokupnu turističku ponudu područja na kojem se realizira.

U suradnji s Turističkom zajednicom Općine Plitvička Jezera i Općinom Plitvička Jezera kroz projekt “Pogled u plavo” svi zainteresirani posjetitelji manifestacije imat će priliku tijekom dva dana upoznati čari i vještine ronjenja te besplatno zaroniti s punom ronilačkom opremom na glavnom gradskom trgu u Općini Plitvička Jezera. U večernjim satima 1. svibnja posjetitelji će imati priliku i roniti uz glazbu i atraktivni laser show te uživati u scenografiji. Na svoj prepoznatljiv način u montažnom bazenu projekta “Pogled u plavo” promjera 10 metara i dubine jedan metara za sigurnost svih ronilaca početnika pobrinut će se ronioci i instruktori ronilačkog kluba DPS Zagreb i ronioci Nemo Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi Specijalističke ronilačke postrojbe Grada Zagreba za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama.

Oni koji još nisu upoznali ljepote i vještine ronjenja s ronilačkom opremom imat će priliku napokon zaroniti i na unutarnjim stranicama bazena pogledati podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića.

Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma RH i u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, a sva gostovanja “Pogleda u plavo” možete pratiti na službenim web stranicama projekta te na web stranicama medijskih pokrovitelja Narodnog radija i SCUBAlife magazina.