Profesorica medicine Karen Van Hoesen proglašena roniocem godine

133

Već 25 godina organizacija Divers Alert Network (DAN) i Rolex surađuju na dodjeli jedne od najprestižnijih ronilačkih nagrada na svijetu. 

Tako je ove godine za ronioca godine DAN/Rolex proglasio Karen Van Hoesen, profesoricu medicine na Sveučilištu Kalifornija. Žiri je inače sastavljen od dosadašnjih dobitnika ove nagrade. Van Hoesenova se ronjenjem bavi od svojih ranih godina kada se okušala u snorkelingu i freedivingu. No, nagradu je dobila zbog svoga rada na području ronilačke i hitne medicine. Nakon što je završila Duke i Sveučilište Kaliforniju specijalizirala se u tim područjima medicinske znanosti.
“Jako nam je drago što je Karen Van Hoesen ove godine dobila nagradu DAN/Rolex za ronioca godine. Njen dugogodišnji rad u razvoju ronilačkih istraživanja i edukacije dodatno je naglasio kvalitete koje imamo među našim dobitnicima. Ove godine od svih kandidata Karenin rad osobito je iskakao i ima razloga biti ponosna”, rekao je Bill Ziefle, predsjednik i glavni izvršni direktor DAN-a. 

“Strastvena sam kada se radi o edukaciji i učenju ronilaca i medicinara o ronilačkoj medicini i sigurnosti. Bilo da se brinem o ozlijeđenim roniocima u našoj klinici ili da dajem savjete telefonom ili e-mailom, moja najveća radost je poboljšati zdravlje i stanje ronilaca te činiti ronjenje sigurnim. Ronjenje i DAN dio su moga života od moje rane dobi i ne mogu se dovoljno izraziti koliko mi znači ovo priznanje”, kazala je Van Hoesen. 

Nagrada će joj biti uručena na ronilačkom sajmu Beneath the Sea koji se u ožujku održava u američkom New Jerseyu. 

+ posts