Pogled u plavo koji je svojim dosadašnjim djelovanjem mnogima približio ronjenje i ronilačke aktivnosti kroz besplatna probna ronjenja za sve gostovao je u Vodicama već peti put na oduševljenje brojnih građana, turista i posjetitelja Vodica koji su imali jedinstvenu priliku okušati se u ronjenju.

Više od 200 posjetitelja tijekom proteklog vikenda imalo je priliku spoznati čari i ljepote ronjenja s punom ronilačkom opremom u potpuno kontroliranim i sigurnim uvjetima prepoznatljivog bazena Pogled u plavo na prelijepoj vodičkoj rivi uz podršku Grada Vodica, Turističke zajednice grada Vodica i Agencije Plava promocija.

“Izuzetno nas raduje i ove godine ovako veliki odaziv naših građana za probna ronjenja, a posebno djece koja imaju jedinstvenu priliku okušati se u ovoj prekrasnoj aktivnosti te na ovaj način potičemo naše mlade da se uključuju u edukativne i ekološke programe i aktivnosti s obzirom da tijekom ovog vikenda imamo i ekološku akciju čišćenja podmorja, a ronjenje kao aktivnost je važna grana u smjeru očuvanja prirode i morskog okoliša s ciljem podizanja svijesti za očuvanje okoliša.“, istaknula je Anita Franin Pečarica, direktorica Turističke zajednice grada Vodica.

Nakon poduke o osnovnim pravilima ronjenja te ronilačkoj opremi posjetitelji su uz instruktore ronjenja zaronili u bazen te razgledavali ljepote hrvatskog podmorja kroz podvodnu izložbu fotografija Marjana Radovića koja se nalazi u bazenu te pridonosi stvarnom osjećaju dubine.

Pogledu u plavo posebno su se razveselila djeca koja su s nestrpljenjem čekali na svoj prvi zaron i upoznavanje s ronilačkom opremom uz vodstvo i nadzor ronilaca ronilačkog kluba HRVI Nemo-Adriatic i ronilačkog tima Plave promocije.

Ovaj vikend u Vodicama bio je u znaku ronjenja i ronilačkih aktivnosti, a osim projekta Pogled u plavo i besplatnih probnih ronjenja održana je i ekološka akcija čišćenja podmorja. Akcija čišćenja podmorja provedena je u organizaciji ŠRK Mali porat Vodice uz potporu TZ grada Vodica, a sudjelovalo je više od 20 ronilaca koji su čistili podmorje vodičkog Malog i Velikog porata, dok su podršku akciji pružila i djeca kod prihvata otpada iz mora. Kroz ulaganje velikih napora Grada Vodica i TZ grada Vodica u očuvanje okoliša vidljivo je smanjivanje otpada u moru kontinuiranim provođenjem ekoloških akcija čišćenja te su ronioci izvukli manje količine plastike i stakla.

Pogled u plavo održan je pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta, dok su medijski pokrovitelji projekta Morski.hr, SCUBAlife magazin i Gorgonija.com, a veliku podršku projektu pružili su Honda Marine (Fred Bobek d.o.o.) i JVP Vodice.

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

+ posts