Pogled u plavo – od Rijeke do Brača u tjedan dana

118

Projekt “Pogled u plavo – promocija Hrvatske kroz ronjenje” uspješno nastavlja s promocijom ronjenja.

Ovaj put poznati bazen bio je montiran na Rijeka Nautic Show 2014 (od 26. do 28. rujna), a već idućeg vikenda (04. i 05. listopada) seli na otok Brač.

Pogled u plavo” na svoj već prepoznatljiv i atraktivan način omogućio je Riječankama i Riječanima da zarone s ronilačkom opremom i pogledaju podvodnu izložbu fotografija koje prikazuju ljepote hrvatskog podmorja uhvaćene objektivom ronioca i majstora podvodne fotografije Marjana Radovića. Posjetitelji nisu samo ronili, nego i uživali u “laser showu” i nastupu članica Kluba sinkroniziranog plivanja – Primorje Aqua Maris, a maleni Riječani uz veliku hrabrost, obzirom na temperaturu vode u bazenu od samo 17 stupnjeva Celzija, pokazali su da imaju i veliko srce pa su se priključili i humanitarnom dijelu projekta te donosili knjige za potopljene škole, vrtiće i knjižnice u Slavoniji. Zauzvrat su dobili licitarsko srce Turističke zajednice Grada Zagreba i jedno zaista lijepo iskustvo za koje su zaslužni instruktori Ronilačkog kluba HRVI Nemo Adriatic te Specijalističkog ronilačkog tima Grada Zagreba.

Već idućeg vikenda bazen se seli na otok Brač. Pogled u plavo gostuje u Sumartinu i Povljima gdje će, osim promocije ronjenje, organizirati ekološku akciju čišćenja podmorja i priobalja te uz pomoć Sportskog društva Takmac iz Selaca, Općine Selca, lokalnih ronilačkih klubova i lokalnog stanovništva očistiti Sumartin i Povlja. Ekološka nota je vrlo važna u projektu pa tako na svim manifestacijama, uz pomoć tvrtke C.I.O.S Grupa iz Zagreba, organizatori educiraju posjetitelje o važnosti očuvanja mora i prirode i načinima sigurnog zbivanja otpada te u sve eko akcije nastoje uključiti što veći broj građana, pogotovo djece, kako bi već od najranije dobi naučili čuvati i čistiti svoj okoliš. 

Pokrovitelj ove eko akcije je Općina Selca, čiji su čelnici itekako svjesni činjenice da čišćenje podmorja nije dovoljno, nego upravo edukacija o tome kako more nije besplatno odlagalište otpada može doprinijeti da Jadran ostane biser među svjetskim morima. Stoga su na ronjenje i eko akciju u Sumartinu (04. listopada s početkom u 13.00 sati) pozvali sve osnovnoškolce i srednjoškolce s otoka Brača. 

Projekt podržavaju: Honda Marine (Fred Bobek), Samsung Hrvatska, MMM Agramservis, Agram Smartson, HDS i ZAMP, Honda Ruting d.o.o., Mares, PSS-asocijacija te Algoritam.
Sva gostovanja “Pogleda u plavo” možete pratiti na stranicama medijskih pokrovitelja (SCUBAlife i portal www.zagrebinfo.hr).