Poznati hrvatski ronilačko-edukativan projekt “Pogled u plavo” koji je svojim dosadašnjim gostovanjima diljem i izvan Republike Hrvatske mnogima približio čari i ljepote ronjenja 13. i 14. kolovoza gostuje u Zatonu na plaži Jaz.

Turistička zajednica mjesta Zaton u suradnji s Agencijom Promocija ronjenja omogućit će svim građanima i posjetiteljima mjesta Zaton da se okušaju u ronjenju s punom ronilačkom opremom, u kontroliranim uvjetima i uz stručni nadzor instruktora ronjenja.

Montažni 10 metarski bazen projekta bit će montiran na plaži Jaz gdje će svi posjetitelji imati priliku potpuno besplatno zaroniti u bazen, upoznati se s ronilačkom opremom te dobiti osnovne informacije o ronjenju i ronilačkoj ponudi. Nakon kraće poduke o ronjenju i u pratnji instruktora ronjenja posjetitelji će imati priliku zaronom u bazen razgledati podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena i prikazuje ljepote hrvatskog podmorja te pridonosi stvarnom doživljaju dubine.

Za sigurnost svih ronilaca početnika brinut će se instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama te instruktori ronjenja ronilačkog kluba Scuba Adriatic koji će prezentirati svoj rad, usluge i aktivnosti te ronilačku ponudu mjesta Zaton.

U večernjim satima 13. kolovoza 2018. posjetitelje ove ronilačke manifestacije očekuje noćno ronjenje uz rasvjetu i glazbu te spektakularan laser show.
Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske, a za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Sva gostovanja Pogleda u plavo možete pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo, Agencije Promocija ronjenja te stranicama medijskih pokrovitelja projekta Narodnog radija, SCUBAlife magazina, ronilačkog web portala Gorgonija te web portala Morski.hr.