Pogled u plavo koji se trebao održavati u Slatini ovog vikenda zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta odgađa se za idući vikend 14. i 15. rujna 2019. godine, a kao i uvijek, bit će besplatni probni zaroni za sve zainteresirane građane i posjetitelje Slatine u sklopu projekta Pogled u plavo

Grad Slatina i Turistička zajednica grada Slatine u suradnji s agencijom Promocija ronjenja omogućit će besplatna probna ronjenja s punom ronilačkom opremom u kontroliranim uvjetima i uz stručno vodstvo instruktora ronjenja.

Svi zainteresirani posjetitelji ove manifestacije imat će jedinstvenu priliku tijekom dva dana besplatno zaroniti s punom ronilačkom opremom te upoznati čari, vještine i tehnike ronjenja u centru Slatine na Trgu Svetog Josipa.

Nakon kraće poduke o ronjenju i ronilačkoj opremi posjetitelji će imati priliku besplatno zaroniti u 10–metarski bazen koji će biti montiran u centru Slatine te uživati u čarima i ljepotama ronjenja, a ujedno razgledavati podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovićakoja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena i prikazuje ljepote hrvatskog podmorja.

Za sigurnost svih ronioca početnika brinut će se instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba te instruktori ronjenja Ronilačkog centra Osijek koji su s velikim brojem članovaaktivirani u sklopu Državne Uprave za Zaštitu i Spašavanje kao tim za spašavanje iz vode, a ujedno će prezentirati svoj rad, usluge i aktivnosti.

Cilj projekta Pogled u plavo je promocija Hrvatske kao turističke i ronilačke destinacije, ponuda u ronjenju i općenito ronjenja kao aktivnosti te kroz besplatna probna ronjenja približiti ronjenje ljudima i potaknuti čim veći broj ljudi, a posebno onih najmlađih na bavljenje sportom i vodenim aktivnostima.

Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske, a za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Sva gostovanja Pogleda u plavo možete pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo, agencije Promocija ronjenja te stranicama medijskih pokrovitelja projekta Narodnog radija, SCUBAlife magazina, ronilačkog web portala Gorgonija te web portala Morski.hr.

+ posts