Kićenje bora svakako predstavlja posebnu radost za sve, a beogradski ronioci spustili su bor u Savsko jezero na Adi Ciganliji te pozivaju sve da u subotu 17.12.2022. dođu i gledaju ronioce (ili im se i pridruže) kako kite bor pod vodom.

RK Triton iz Beograda u suradnji s JP Ada Ciganlija organizira događaj otvorenog tipa za sve koji žele s roniocima i svojim najmlađima podijeliti radost kićenja bora. Ronioci će u subotu ujutro oko 9 sati zaroniti u Savsko jezero na Adi Ciganliji i okititi bor pod vodom, a svi koji žele mogu im se pridružiti u ronjenju ili promatrati s obale. Organizatori predviđaju da će cijeli događaj trajati oko tri sata, a nakon kićenja bora pod vodom priredit će i malu zakusku i druženje sa svima. Mjesto okupljanja je Sunset caffe koji je stalna lokacija i trenažni teren RK Tritona.

Inače, ronilačkoj javnosti RK Triton poznat je vec 25 godina. Njegovi članovi osvajali su mnoge dubinske rekorde u regiji, a poznati su kao klub koji obučava ronioce i roni s ronilačkim aparatima zatvorenog kruga (rebreatheri). Trenutačno ga vode Mirko Bevenja (IT,CCR explorer), Živojin Stojankić (MSDT) i Danijela Atlija (Inst.,CCR diver), a rade po američkoj asocijaciji SDI/TDI.

Poziv na podvodno kićenje bora u Beogradu vrijedi za sve ronioce i neronioce!