Podvodna vjenčanja i za neronioce

94

Podvodno vjenčanje više i nije neka novost, ali podvodno vjenčanje za neronioce ipak zaslužuju ponešto pažnje.

Ronilački klub Top Dive promovira novi koncept tzv. “turizma vjenčanja”, a lokacija o kojoj se radi je Polinezija. Mladoženju i mladu u zajednički život uvodi se u ceremoniji koju vodi tamošnji svećenik na dubini od četiri metra u vodama Bora Bore. Paul Ramos, menadžer lanca Top Dive klubova na Polineziji, autor je ovoga programa koji stoji 2700 eura. Mladenci prije podvodnog vjenčanja ne moraju imati nikakva ronilačka iskustva i upravo to i jest najveća prednost ovoga programa, jer omogućuje svima da kažu sudbonosno “da” pod vodom. 

“Činilo mi se kao da hodam na Mjesecu”, kazao je jedan od mladoženja koji prije vjenčanja nije imao nikakvo ronilačko iskustvo. Zgodno je i to što mladenke za ovakvo vjenčanje ne moraju brinuti o savršenoj frizuri, obzirom da na glavi imaju kacigu preko koje dolazi zrak s površine.
Naravno, kao i na svakom pravom vjenčanju, tu je i fotograf koji bilježi svaki trenutak. Svećenik ceremoniju vodi putem slušalica koje su povezane s mladencima, a umjesto “uzimam”, mladenci podignu palac gore. Stolice u kojima sjede mladenci pod vodom zovu se “pomare”, a riječ je o tradicionalnim kraljevskim sjedalicama na Polineziji. Sveukupno, ceremonija traje oko 20 minuta.
Dakle, ako imate podosta novca i ponešto avanturističkog duha te se planirate vjenčati u dogledno vrijeme, preporučujemo vam Bora Boru.