Podvodna kućišta od polioksimetilena

108

Japanska kompanija za proizvodnju opreme za podvodno fotografiranje Recsea objavila je lansiranje novih podvodnih kućišta za Panasonicove aparate serije Lumix.

Kućišta su namijenjena za Panasonicove Lumix modele DMC-TZ70, DMC-TZ71 i DMC-ZS50. Konstruirana su od obrađenog polioksimetilena i akrila kako bi se dobio isti osjećaj kao kod aluminijskog kućišta, ali su troškovi izrade od takvih materijala znatno niži, a samo kućište je ujedno lakše.

Polioksimetilen je inače plastomerni materijal linearnih makromolekula s naizmjeničnim poretkom ugljikovih i kisikovih atoma. Vrlo je cijenjen konstrukcijski materijal za izradu dijelova strojeva i uređaja koji se primjenjuju u elektroindustriji, elektronici, strojarstvu i automobilskoj industriji, ali se rabi i za izradu sitnih potrošnih predmeta kao što su vijci, ampule, kasete i ventili.
Recseaova kućišta namijenjena su za snimanja do dubine od 70 metara, a imaju i zamjenjive portove ovisno o odabiru objektiva te opciju kontroliranja za one koji žele snimati u ručnom načinu rada.

+ posts