Bulova Sea King Automatic Limited Edition

32

Mehanički ronilački satovi oduvijek su bili odraz stila, ali su često bili poprilično skupi.

Ipak, Bulova je svojim novim modelom (u ograničenoj seriji od 500 primjeraka) dokazala da ne mora uvijek biti tako. Naime, njihov nedavno predstavljeni model Sea King Automatic zapravo je pravi mehanički ronilački sat, a cijena mu je oko 11.000 kuna. Za ono što nudi to svakako nije mnogo. 

Radi se tu o osebujnom dizajnu koji na prvi pogled pomalo podsjeća na legendarni Omegin Seamaster Ploprof, ali je znatno jeftiniji. Unutar kućišta krije se japanski samonavijajući mehanizam Miyota caliber 8215 prilagođen Bulovi, staklo je safirno (antireflektirajuće), a na lijevoj strani kućišta nalazi se poseban mehanizam za zaključavanje ronilačkog prstena. Upravo to je ono što čini ovaj sat posebnim i privlači poglede, a suprotno prvom dojmu, ne žulja zapešće. Mehanizam je to koji osim izgledom itekako privlači i funkcijom. Iako se ronioci danas oslanjaju gotovo isključivo na ronilačke kompjutere, Bulova Sea King Automatic pouzdan je suputnik u modre dubine.
Titanijsko kućište izuzetno je izdržljivo i što je također važno, nije teško. Narukvica ima i ronilački produžetak, a vodootpornost je zajamčena do jednog kilometra dubine.

+ posts