Podvodna istraživačka misija za amatere

80

Što kažete na uron u podmorje Sicilije koje skriva još neistražene olupine drevnih rimskih i grčkih brodova? 

I to kao dio arheološkog tima koji istražuje nedavno otkrivene olupine u blizini otoka Panarea koje leže netaknute punih 2000 godina. Za ovu podvodnu ekspediciju ne trebate posjedovati čak ni certifikat tehničkog ronioca, jedino što vam treba je 19.000 eura. 

Sedmodnevni ronilački odmor u kojem pojedinci postaju aktivni istraživači u podvodnoj arheološkoj ekspediciji prvi je takve vrste na svijetu, a obuhvaća istraživanje podvodnih lokaliteta na dubinama do 150 metara u pratnji istaknutih arheologa i to u luksuznoj podmornici.
Program je nastao suradnjom neprofitne organizacije Aurora Trust Foundation s tvrtkom specijaliziranom za pomorska arheološka istraživanja SubSea Explorers i nizozemskim proizvođačem podmornica, tvrtkom U-Boat Worx. Obuhvaća osam istraživačkih misija u trajanju tjedan dana u razdoblju od 20. lipnja do 21. kolovoza 2015. Tijekom svake misije organizirani su istraživački uroni u podmornici C-Explorer 3 na lokacije olupina, a uz snimanje i dokumentiranje lokaliteta, pod nadzorom sicilijanske vlasti, neki od artefakata bit će uklonjeni s morskog dna i prokazani na regionalnoj izložbi. Sedmodnevni aranžman uključuje i smještaj u vili ili hotelu na otoku, podvodnu ekspediciju, pomoćno osoblje, lokalnog vodiča koji će vas odvesti u obilazak povijesno zanimljivih područja na otoku te svu potrebnu opremu.
Osim osnovnog paketa organizator nudi i opciju ekskluzivnog smještaja na unajmljenoj jahti po cijeni od 137.000 eura.

+ posts