Petrović i Čolak zadivili na prestižnom natjecanju u Dubaiju

136

Dubai Fazza Championship prestižno je natjecanje koje organizira i financira princ prestolonasljednik Dubaija, šeik Hamdan bin Mohammed.

Iako se ne radi o službenom natjecanju po AIDA ili CMAS pravilima, zbog prestiža i izdašnih nagrada ono okuplja svjetsku elitu ronilaca na dah. Podsjetimo, na ovom natjecanju ronioci, prema predlošku izvorne tehnike lovaca na bisere, zadržavaju dah na četiri metra dubine pridržavajući se za uže. U toj atraktivnoj disciplini zadržavanja daha na dnu velikog bazena Hamdan sportskog centra Branko Petrović iz Srbije osvojio je prvo mjesto. Goran Čolak, višestruki svjetski prvak, aktualni rekorder i najuspješniji hrvatski reprezentativac, osvojio je drugo mjesto, a s gotovo minutom zaostatka za Goranom ostao je trećeplasirani Mateusz Malina iz Poljske.

Ovogodišnja konkurencija bila je posebno jaka, a natjecanje iznimno zahtjevno. “Ovo natjecanje zasigurno je jedno od mentalno najzahtjevnijih s obzirom na uvjete i pravila te definitivno jedno od najjačih sa svim imenima koja nešto znače u svijetu u ovoj disciplini.”, komentirao je vidno zadovoljni Čolak po završetku natjecanja. Naime, osvojenim drugim mjestom Čolak se okitio i titulom najuspješnijeg natjecatelja u povijesti Dubaija jer je u zadnjih šest godina svih šest puta bio na pobjedničkom postolju; tri puta na prvom i tri puta na drugom mjestu!