Inovacije i svijest o očuvanju okoliša dolaze u obliku visokotehnološkog ronilačkog sata iz Paneraija.

Znate kako se kaže: “ono što je nekome smeće, drugom je blago”! To potvrđuje novi Panerai koji ima 98,6 % masenog udjela od recikliranih materijala. To je najveći postotak udjela recikliranog materijala u nekom ronilačkom satu do sada. Stoga oni koji stave ovaj sat na ruku neće osjećati krivnju zbog negativnog utjecaja na okoliš. 

Jedan od primjera je uporaba 100% recikliranog SuperLuminova™ premaza na brojčaniku i kazaljkama koji je dobiven kroz namjenski postupak recikliranja. Tu je zatim 100% reciklirani silicij, kućište od EcoTitanium™ (reciklirane legure titana), safirno staklo… Zapravo, gotovo sve ključne komponente sata sadrže neku vrstu recikliranog materijala.

Osnovne specifikacije uključuju kućište promjera 44 milimetra od četkanog EcoTitana, automatski samonavijajući mehanizam kalibar P.900e s 3-dnevnom autonomijom i tekstilni remen s gumenom donjom stranom.

Zanimljiva je i gravura na poleđini sata, a za ronioce je tu i sigurnosni mehanizam koji štiti od nenamjernog pomicanja krunice i prodora vode u sat kroz krunicu.

Naravno, roniocima je uvijek važan i podatak o vodootpornosti, a ona je na ovom modelu zajamčena do 300 metara. Panerai Submersible eLAB-ID u prodaji će biti 2022. godine, a serija je ograničena na samo 30 primjeraka! Jasno, tako mala serija jamči ekskluzivnost, a to potvrđuje i cijena od oko 50.000 eura. Čini se da je ekološka svijest poprilično skupa.

+ posts